2013. június 24., hétfő

Idősebbek is elkezdhetik



A közvélekedéssel ellentétben, a szerelem, sőt a szex idős korban is fontos, nem csupán az kapcsolatokat tartja karban, hanem a testet is. Persze, ilyenkor már ezt is csak kellő megfontoltsággal, türelemmel szabad művelni, nem amolyan Hűbele Balázs módra. Ebben a korban a szerelem már ritka ajándék, ki kell élvezni minden percét.

A legfontosabb, hogy türelemmel kivárjuk a pillanatot, amikor felébred bennünk a gerjedelem, azaz eszünkbe jut, hogy mi mire való. Ez olykor hetekbe is beletelhet. A folyamatot többféle módszerrel is felgyorsíthatjuk. Nosztalgikusan visszagondolhatunk például az egykori forró éjszakákra, elgondolkodhatunk azon, hogyan is kezdték gyermekeink a földi pályafutásukat, esetleg erotikus írásokat olvashatunk, ilyen filmeket nézhetünk.

Ez utóbbiakkal viszont roppant óvatosan kell bánnunk, mindenképpen csak a szelídebb alkotások ajánlhatók ebben a korban, ugyanis az isiász és az ízületi gyulladás nem igazán tűri a lepedőakrobata produkciókat, a hirtelen mozdulatok miatt fellépő égszomj pedig nem csupán a pásztorórának vethet véget.

Nos, amennyiben mégis megérkezett a már említett gerjedelem, akkor megtettük az első jelentős lépést. Ezt követően az a legfontosabb, hogy haladéktalanul jelezzük szándékainkat partnerünk felé. Erre egyrészt azért van szükség, hogy ha menet közben elfelejtenénk, mit is akartunk, legyen, aki eszünkbe juttatja, másrészt, hogy el ne aludjon, mert, amennyiben álmából riasztjuk fel, olyan ijedelmet okozhatunk neki, mely úgyszintén veszélybe sodorhatja a légyottot.

Amennyiben ezen is túl vagyunk, következhet az előjáték. Először is helyezzük el az éjjeliszekrényen, a telefon mellett az orvosi ügyelet telefonszámát, ez ugyanis olyan biztonságérzetet teremt, mely elengedetlen a meghitt, nyugodt hangulathoz. Ezt követheti egy közös vérnyomásmérés, mely már önmagában is az összetartozást szimbolizálja a maga diszkrét intimitásával. A vérnyomásmérés eredményét ne felejtsük el feljegyezni, sőt, amennyiben nagyon magas értékeket mutatna a készülék, álljunk meg a szerelmes szavak suttogásánál.

De nem kell mindig rosszra gondolni, az esetek többségében a vérnyomás rendben van, így aztán haladhatunk is tovább. Amennyiben tehetjük, készítsünk az ágy mellé egy defibrillátort, biztos, ami biztos, mert ez életmentő lehet. A szemüvegünket mindenképpen vegyük le, nem csak azért, hogy össze ne törjön, hanem mert vannak esetek, amikor jobb, ha nem látunk semmit. Így aztán semmi akadálya, hogy partnerünket olyannak lássuk, mint harminc évvel ezelőtt.

Ja, valamit majd el felejtettem. Amennyiben valaki este, elalvás előtt imádkozni szokott, ezt mindenképpen az intim pillanatok előtt tegye meg, mert utána nem biztos, hogy lesz rá ereje, meg különben is jól jöhet még.

És, ami talán a legfontosabb: egyáltalán ne ijedjünk meg, ha az előkészületek során netán eltűnik a gerjedelem, vagy elalszunk. Majd befejezzük legközelebb, elvégre nem hajt a tatár, ráérünk.

 A legjobb, ha az eszközöket el sem rakjuk az ágy mellől. Hiszen hetek kérdése az egész.
Orémus Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése