2013. december 5., csütörtök

Kedves Magyar Bűnözők!Honfitársaim! Egyszerű, a haza sorsáért aggódó állampolgárként fordulok most hozzátok. Tudjátok jól, eddig még sohasem szólítottalak meg titeket, remélem, ti sem érdemesíttek engem különösebb figyelemre, most mégis megteszem, mert ezt követeli a haza.

Kedves bűnöző testvéreim! Ha megvan még az az ócska tévé, melyet tavaly Mariska nénitől loptatok el, magatok is tudomást szerezhettek róla, megkezdődött a választási kampány. Már ha a Kék fény és Fekete Pákó között a gyerek véletlenül átkapcsolt a Híradóra.

Tudjátok, mit jelent ez? Nem, nem tudjátok. Ti ugyanis még mindig abban a hiszemben vagytok, hogy nektek ezzel semmi dolgotok, titeket nem érint, hadd nyüstöljék egymást a politikusok, ahogy akarják. Csakhogy ez kolosszális tévedés. A kampány ugyanis mindenkit érint, de titeket kiváltképp.

Mert mi is történik ilyenkor? Először is minden politikus feljelent minden politikust és minden párt minden pártot. Ha nem a jóhírük megsértése miatt ( még az is, akinek ilyen sohasem volt), akkor az időközi választások elcsalása, kampánycsend-sértés, személyiségi jogok megsértése, hatalommal való visszaélés, rágalmazás, vagy éppen állatkínzás okán. Ésatöbbi, ésatöbbi.

Namármost, a rendőrségnek ilyenkor nyomoznia, az ügyészségnek felügyelnie, a bíróságnak ítélkeznie kell, lehetőleg soron kívül. Azaz, temérdek munkájuk lesz mindazoknak, akiknek ti már eddig is töméntelen feladatot adtatok. Lássák be, ki törődik ilyenkor egy kis rablással, lopással, erőszakkal!

Kedves bűnözők! Ezek után teljesen kézenfekvő a kérésem: fogjátok magatokat vissza! Tanúsítsatok önmérsékletet! Menjetek szabadságra! Utazzatok el, vagy, foglalkozzatok inkább a gyerekekkel, ki tudja, hány évig nem lesz később hozzájuk szerencsétek!

Persze, tudom, hogy ti is a piacról éltek. De ha jobban belegondoltok, ti is jobban jártok egy kis pihenéssel. Ugyanis a bíró és az ügyész is ember. Előfordulhat, hogy ha sok a munkája, akkor egyszerűen csak összecsapja az egész eljárást. Könnyen előfordulhat, hogy aki egy ilyen feszült időszakban bukik le, azt már akár három-négy év alatt eljuttatják az elsőfokú ítéletig. Ripsz-ropsz. Pedig ez nem igazság. Ti is megérdemeltek annyi figyelmet törődést és egymásnak ellentmondó szakértői véleményt, mint a többiek.

Meg aztán, a jócselekedet mindig elnyeri méltó jutalmát. Biztos vagyok abban, hogy a politikusok egyszer még megköszönik, esetleg meg is hálálják, hogy kicsinyes önzéseteket feláldoztátok az ország oltárán. Ki tudja, hány mostani politikussal hoz majd össze titeket a sors. Mondjuk, az előzetesben. Akkor majd nektek is jóljön odabenn egy igaz barát.

Fogjátok hát vissza magatokat, kedves magyar bűnözők! Most a politikusoké a pálya. Csak türelem, nem kell már sokáig várni. Tavasszal lezajlanak a választások, és kezdődhet minden elölről. Akkor majd rátok figyel mindenki, a rendőr, az ügyész és a bíró is. Akkor majd tőletek fél az ország.

Orémus Kálmán