2011. február 10., csütörtök

Az önelvesztés nem szeretet

Rossz párkapcsolat az, ahol a felek lehúzzák egymást. Minden együttélésnek ez az egyetlen kérdése: "Emelkedünk, vagy süllyedünk mi együtt?"
(Ha valakinek párkapcsolati gondja van, soha sem azt nézem, ki csalt meg, s kit, s hogy mennyire mély közöttük a szakadék, hanem azt, hogy van-e ereje annak, aki tisztábban lát, megemelni a másikat, vagy ott tartanak már, hogy ő is zuhan vele. Számomra ez jelenti egy kapcsolat végét. Az ugyanis már nem szeretet, ami bukásra kényszerít. Lehet szenvedély, bármiféle lelki, vagy érzéki örvény, lehet megszokás, kényszer - még közös anyagi érdek is lehet, de nem szeretet. A pokolba is leszállhatsz, ha van reményed rá, hogy társadat felhozhatod onnan - de ha nem akar jönni, s lehúz, nem szabad miatta ott maradni. Ez ugyanis már nem miatta történik, hanem saját gyengeséged miatt. Az önelvesztés nem szeretet.)
( Müller Péter)

1 megjegyzés:

  1. Müller Péter az,aki szavakba tudja foglalni,kitudja szépen kerekiteni azt,amit nap mint nap megélünk,szivünkkel átérzünk.Ettől zseniális,ezért szeretem.Akkor veszem elő,amikor bánt valami és nem tudom rá a megoldást.Ő mindig megnyugtat,erőt ad.

    VálaszTörlés